Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NEA-TF-12-M-0457 Szakmai beszámoló

 Egyesületünk Nógrád megye leghátrányosabb kistérségében működik, kapcsolatrendszerének kiépítése érdekében az ország és a megye más településein található civil szervezetekkel is tartja és bővítette kapcsolatait.

Egyesületünk bérel egy irodahelységet, amelyet alacsony küszöbű klubhelységként is működtet, ennek a közüzemi költségeit is a NEA Működési pályázatából fedeztük.

Több programot megvalósítottunk együttműködve több civil szervezettel.  Önkéntes pontot működtetünk, ahol a hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők koordinálását segítjük.

Ezen pályázat lehetőséget adott a közösségi térben tartott különböző kézműves foglalkozások megtartásához. Nagyon nagy támogatást nyújtott ez a pályázat egyesületünk számára, mert a támogatás jelentős mértékben hozzájárult a létre hozott közösségi tér fenntartásához, az egyesület tagdíjaiból és 1 %-os felajánlásból és különböző adományokból  adódó forrásokat kiegészítette.  A NEA működési pályázatából megvásárlásra került 3 emblémával ellátott póló és tablet, amely az Egyesület munkáját és nyilvánosságát biztosítja.  A tisztántartás és higiénia folyamatos fenntartását is a NEA pályázatból tudtuk biztosítani. Ezen felül lehetőséget adott könyvelő megbízására, mivel egyesületünk  2012. évtől a jogszabály változás miatt kettős könyvvitel vezetésére kötelezett.

 Az Országos kapcsolatrendszer és információáramlásba való bekapcsolódás érdekében a pályázat időszakában részt vettünk különböző találkozókon, konferenciákon. A már eddig is kiépített kapcsolatrendszereket továbbra is fenntartottuk a NIOK, Pro-Háló Hálózat, a Nonprofit Szolgáltatók Országos Szövetsége és az Országos-Adhat programban.  A járásban kötött együttműködésekhez, kapcsolat fenntartáshoz, a nyilvánosság fenntartására a weboldalon keresztül és a levelezéssel vettük fel a kapcsolatot, amely segítette az egyesület munkáját.

Az Erzsébet utalvánnyal elismerést tudtunk nyújtani 10 önkéntesünk számára.

A Minisztériummal kötött Önkéntesek foglalkoztatására szolgáló regisztrációnk alapján kiterjesztettük a kistérség és a leendő járás határain belül  az önkéntesség elterjesztését és olyan önkéntesek kerültek bevonásra, akik a szakmai munkákban hathatós segítséget nyújtottak.

Hátrányos helyzetben élő gyermekeket vittünk el 3 napos táborba Bogácsra.

Tevékenységi területünkön a meglévő intézményhálózat és Önkormányzatokkal való együttműködés kialakításának érdekében személyesen kapcsolatot tartottunk és a különböző, adódó pályázati lehetőségek minél jobb kihasználása érdekében aktuálisan együttműködéseket kötöttünk.

Szakmai pályázatot adtunk be két rendezvény lebonyolítására, ami még nem került elbírálásra.

A leghátrányosabb kistérségben élők élet és munka körülményeinek javítása érdekében a Munkanélküli Központ támogatása által a TÁMOP-1.1.2-11/1-2012-0001 pályázat keretein belül 2 fő munkavállalót foglalkoztatunk.

Mindezen programok és céljaink megvalósítása érdekében Egyesületünk telephelyének működéséhez kaptunk támogatást, amely alacsony küszöbű szolgáltatásokat biztosítva is lehetőséget biztosított az Egyesületünk tevékenységének kiterjesztéséhez, az önkéntesek koordinálásához és a programok szervezéséhez.

Összességében elmondható, hogy a NEA működési  támogatása az Együtt Közösen Egymásért Egyesület közhasznú tevékenységének ellátásához jelentősen hozzájárult.