Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NEA-TF-14-SZ-0461 szakmai pályázat beszámoló

Egyesületünk 2012.Április 1-től bérel egy közösségi helyiséget és irodát, amely segítségével helyben közös programokat szervezünk fiataloknak. Főző klubot, faragó klubot, művészeti foglalkozást és szociális tanácsadást tartunk, valamint, olyan közösségi programokat, programsorozatokat, rendezvényeket, amelyek a család értékének felmutatását, generációk közötti együttműködését ösztönözte.   A fiataloknak lehetőség van internetezni, közösségi élményeket adó játékokat játszani. A nyári időszakban májustól augusztusig kéthetente péntekenként külső helyszínen sport programokat tartottunk, felhasználva az egyesületünk meglévő eszközeit, mint például kültéri

ping-pong asztal, kosárlabda palánk stb. Az önkormányzat ingyenes területfoglalási engedélyt biztosított. Az időjárás nem mindig kedvezett, akkor a közösségi helységben tartottunk beszélgetéseket , társasjáték, Ping-pongot, valamint közösség fejlesztő játékokat.

 

NEA-TF-14-SZ-0461 Pályázat Támogatásával két fő programot valósítottunk meg!

Kerékpár KRESZ napot tartottunk Bátonyterenyén. A hátrányos helyzetű fiatalok lehetőséget kaptak egyesületünk által vásárolt kerékpárokkal és egy 3 kerekű kerékpárral a programok során a KRESZ szabályok elsajátítására.  A bátonyterenyei a Flóra szobornál kialakítottunk egy ügyességi pályát, kerékpárokkal kapcsolatos kvíz és tanácsadás, KRESZ totó, közlekedésbiztonsági fejtörőkkel készültünk a résztvevőknek.  A KRESZ- Sport napon részt vevőknek ásványvíz, szendvics és müzli szelet kerül kiosztásra, amit az önkénteseink készítettek el a főző klub helységben.

2014. 12 . 05  Mikulás napot tartottunk a Bátonyterenye Flóra szobornál . Picik nagyok idősek részvételével önkénteseink segítették a programot .Sok szeretettel vártuk a közösségi térbe az érdeklődőket . Nagyon jó kezdeményezésnek számított részünkről és sikeres volt. A délutáni órákba tettük a programot, így a piciket is el tudták hozni. Érdeklődéssel figyelték a műsort és félénken vették át, amit az egyesület mikulása és a krampusz adott (csomagokat, savanyú cukrot, édességet). Meleg tea, vajas kenyér várta a vendégeket.

A tervezett programok a célcsoport személyes bevonásával és önkéntesek közreműködésével kerültek megvalósításra, a tervezés időszakától a lebonyolításig. Részükre toll és jegyzetfüzet került szétosztásra, ezzel is elismerve a munkájukat.

A facebookon folyamatosan közzé tesszük programjainkat, ahol rendszeresen friss tájékoztatást kapnak az érdeklődők a programokról, szolgáltatásokról. Kitelepüléseink során, több helyszínen tartottunk Kerékpár KRESZ napot, ahol felkeltettük a fiatalok érdeklődősét, aktív szabadidő eltöltést biztosítunk számukra.

Ingyenes hirdetési újságon keresztül a megye lakosságának figyelmét hívjuk fel programjainkra.

Hirdető tábláinkon aktuális programjaink kerülnek ki plakátokon és szórólapokon.

Adományosztást tartottunk pl. ruhákat, könyveket szívesen visznek és hoznak be. Határon átnyúló kapcsolatinkat erősítettük, folyamatosan részt vettünk egymás programjain. Civil szervezetett létre hozók kerestek meg és kértek tanácsot. Közösségfejlesztő képzéseken vettünk részt a CROMO Kőkemény programban.

2 főt alkalmaztunk a TÁMOP 1. 1. 1. es programon belül rehabilitációs foglalkoztatás keretében, valamint 2014. szeptember 01- től a Kulturális Közfoglalkoztatási Program keretében 2 fiatal került közvetítésre, ezzel is segítve az egyesületünk munkáját.

Együttműködő partnereinkkel együtt biztosítani tudtuk a célcsoport elérését, a programok sikeres lebonyolítását.  Együttműködünk a közintézményekkel és a diákönkormányzatokkal, a Kistérségi Szociális Központtal, a Bátonyterenyei Rendőrkapitánysággal, és több civil szervezettel. Bátonyterenye Járásban olyan szolgáltatás biztosítunk, amit érdekesnek, hasznosnak tartanak. Programjainkkal szerettük volna minél több fiatalt és családot elérni, hogy hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket.

Köszönjük a támogatást, amely nagyban segítette az egyesületünk munkáját!